Близо 650 000 български граждани ще имат достъп до по-добра защита

...
Близо 650 000 български граждани ще имат достъп до по-добра защита
Коментари Харесай

Близо 650 000 български граждани ще имат достъп до по-добра защита от бедствия и аварии

Близо 650 000 български жители ще имат достъп до по-добра отбрана от бедствия и повреди с помощта на план, посредством който се уголемява системата за ранно предизвестие и обявяване на популацията на общинско равнище и се модернизира системата за ранно предизвестие и обявяване на органите на изпълнителната власт. Проектът е финансиран по Оперативна стратегия „ Околна среда “ и е в размер над 48 милиона лв.. Това заяви министърът на околната среда и водите на брифинг след днешното съвещание на служебното държавно управление. Бенефициент по плана е Министерството на вътрешните работи.

Министър Карамфилова уточни, че системата е основна и дава опция на превантивни дейности, свързани с бедствия и наводнения. Към сегашния миг системата известява 39% от популацията на страната. С модернизацията ѝ тя ще обхване малко над 51% от популацията.

Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев  Иван Демерджиев Иван Демерджиев е юрист с над 20 години опит.   Роден е през 1975 година в Пловдив. През 2001 година добави, че планът визира 11 области, 106 общински центрове и население от към 650 000 души. „ Трябва да се мисли за предварителна защита, ние осигурихме този развой за цялата страна. Системата е доста съвременна, а резултатът ще е доста потребен “, посочи министърът.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР